Известие

Collapse
No announcement yet.

алфа 33- проблем с динамото

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• алфа 33- проблем с динамото

при пускане на консуматори(особенно чистачки) ми светва лампата на динамото. свалях го, проверени и сменени са четките, колектора е добре, лагерите нови, релето работи. подсилени са всички маси, но пак. питането ми е има ли реле и бушон за динамото(за зареждането)и къде се намира на 33ката, че гледах, рових, но не намерих. а трябва да има.
    мерси предварително.

Колега,бушон за динамото няма,но това,което описваш ми мирише на захранващия кабел на таблото за бушоните.Ръчкай в тоя сектор.Лампата на динамото свети,защото имаш голям пад на напрежението в табло бушони.Не ръчкай по динамото,ако дава добри стойности.По-скоро почисти силовите клеми от динамото до таблото.
    На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
    Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Или изгорял диод от трите малки дето захранват релерегулатора. Ма те са малки и позаляти със смола

Comment

По принцип си прав,за това и му казвам да замери динамото ,какви ги дроби под товар.Но ако там е наред,светенето на лампата е признак за посочените по-горе проблеми,които много трудно се откриват.Аз трябваше да сваля цялото табло и се оказа тъпото табло за бушоните.
        Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Ей заради това е хубаво да се мери напрежението с осцилоскоп той си казва всичко!

Comment

То е хубаво,ама за да работи се изискват доста неща,а и някой,който да умее да работи с него.
            Колко ще предпочетат да си купят още една 33-ка вместо осцилоскоп,щото мръсника струва,колкото нея!

Comment

Ако е от бушон лампата за акумулатора няма да свети когато си само на контакт. А и алтернаторът изобщо няма да тръгне да зарежда тогава

Comment

Абе изфорцираш ли го ще тръгне,ама не е в това въпроса.Когато се е зговнил диод и свети лампата е ясно.По-кофти е,когато динамото си е наред,а свети заради проблем в таблото.Аз на това наблегнах,щото въпроса сме го дъвкали много пъти,като аз съм давал поне два пъти пълно описание на работата му,авариите и начините за откриването им.За това и не писах изобщо за авария на динамото!

Comment

Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
                  Абе изфорцираш ли го ще тръгне,ама не е в това въпроса.Когато се е зговнил диод и свети лампата е ясно.По-кофти е,когато динамото си е наред,а свети заради проблем в таблото.Аз на това наблегнах,щото въпроса сме го дъвкали много пъти,като аз съм давал поне два пъти пълно описание на работата му,авариите и начините за откриването им.За това и не писах изобщо за авария на динамото!
                  Като го изфорСирам може и да тръгне, ама може и да не. Това е алтернатор, а не динамо все пак.
                  А заради проблем в таблото може да свети само от кофти връзка на куплунга или изключен по невнимание куплунг на зелената жичка от алтернатора, намираща се в двигателния отсек.

Comment

Имаш лично!
                    ИзфорЦирам идва от "Форца"
                    И генератора и правотоковото динамо имат остатъчен магнетизъм и като ги изфорЦираш ще се самовъзбудят!Няма къде да идат!
                    Зелената жичка изключиш ли я,гарантирано няма да свети контролната лампа на динамото!

Comment

Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
                      Имаш лично!
                      ИзфорЦирам идва от "Форца"
                      И генератора и правотоковото динамо имат остатъчен магнетизъм и като ги изфорЦираш ще се самовъзбудят!Няма къде да идат!
                      Зелената жичка изключиш ли я,гарантирано няма да свети контролната лампа на динамото!
                      Да, няма да свети. Но остатъчния магнетизъм е толкова малко, че може и да не стигне. А не ми се троши студена кола за да вдигам високи обороти евентуално да тръгне алтернатора
                      А динамото по принцип е с магнит така, че там няма остатъчен магнетизъм, а постоянен

Comment

Стига сте се карали.Вярно полезно е научават се нови неща,но все пак да има ред и дисциплина.Относно възбуждането на алтернатора,както каза Мордохай при леко повишаване на оборотите ако е светнала лампата,алтернатора започва да работи.На моята беше така,но така и не стигнах до решаването на проблема.Като я запалех светеше нон-стоп лампата,докато не се качаха оборотите на поне 1200-1300,тогава си гаснеше и определоно разлика имаше в тоците на колата.И да съгласен съм с теб колега,че никак не е здравословно да се вдигат оборотите на студена кола,но ако са само 200-300 няма да е проблем,ако са повече........
                        Alfa Romeo 33 SW 1.7 16v - Няма я вече.
                        Alfa Romeo 155 1.8 8v TS - и нея
                        Alfa Romeo 156 1.9 jtd 8v '02

Comment

Ние си се караме много отдавна на тема динамо и бисерите не са му един или два.Обаче "зелената жичка"пак му изяде главата.Никой не е казал,че форсирането на студен мотор е здравословно,а само,че генератора и без възбуждане от лампата,може да се самовъзбуди.
                          Колкото за колегата(за сега,още ще го наричам Румянка),сериозните правотокови динама,също имат ел.магнити за възбуждане.
                          Last edited by mordohy; d.m.y г., 22:18.

Comment

Първоначално публикувано от Rumyanka Покажи съобщение
                            Да, няма да свети. Но остатъчния магнетизъм е толкова малко, че може и да не стигне. А не ми се троши студена кола за да вдигам високи обороти евентуално да тръгне алтернатора
                            А динамото по принцип е с магнит така, че там няма остатъчен магнетизъм, а постоянен

Няма отърване от него ей!

Извинявам се,не се стърпях,ама вече ми става весело от него и от неговите опити.
                            Last edited by vikoalfa; d.m.y г., 03:20.
                            Alfa Romeo 156 2.4 JTD Lisan Remap
                            Alfa Romeo 33

Comment

Първоначално публикувано от vikoalfa Покажи съобщение
                              Няма отърване от него ей!

Извинявам се,не се стърпях,ама вече ми става весело от него и от неговите опити.

Що бе забавно е.А пък и ми помагал за някои работи ама за други не е прав.Според мен даже доста ми е помагал (така нареченият румянка) ама тука секи с неговото си мнение за живот така че сички сме криви се на някого
                              Аlfa33 1.7 107hp- 132hp.RIPAlfa33 1.7 16v. 1??hp.-Бившата!Alfa145 1.7 16v.-EX!AlfaRomeo33 1.7IE-Rip!AlfaRomeo33 1.3DLRO40 90hp.-1.7 16v-totalAlfa33 1.7 16vQV-EX. Alfa33 1.7 16v 4x4

Comment

Working...
                              X